Umgås med din katt

Det finns många sätt att umgås med sin älskade katt. Många katter är mycket sociala och tycker om att hänga med matte eller husse, speciellt om man saknar andra husdjur som annars skulle hållit den sällskap.

Ett tips kan vara att ta ut sin katt på promenader. Det brukar den tycka om oavsett om det är en inne- eller utekatt. En förutsättning om man har en innekatt som inte är van att gå ut, alternativt om man bor nära större vägar, är att använda sig av sele och koppel så att katten inte utsätts för onödiga risker. Man bör dock vara beredd på att vissa katter gärna tar det lugnt ute på promenad och föredrar att ligga och mysa i solskenet, medan andra kan ha rejält spring icat-yawn-1024x683 benen och gör det svårt att hinna med.

Har man en trädgård vill katten säkert vara med och titta när man påtar i landet. Den blir ett trevligt sällskap medan man odlar eller skördar i köksträdgården eller när man klipper till buskar och ansar blommor. En stor bonus är också att man kan ta några extra pauser för att gosa med katten utan att bli anklagad för att vara lat.

När man varit ute och slitit en hel dag kan det vara skönt att bara ta det lugnt. Då kan man sätta sig i soffan under en varm filt med en ännu varmare och mjukare katt i knät och bara slötitta på något TV-program. Känner man att man behöver lite spänning under avkopplingen kanske man kan besöka några Roulettekasinon med hjälp av mobiltelefonen eller surfplattan. I vissa kulturer sägs katten bringa tur så man har allt att vinna och inget att förlora.

En del katter är riktigt husliga av sig och tycker om att vara med när man lagar mat eller bakar. Tänk dock på att en del råvaror som exempelvis lök är mycket giftigt för katten så den bör inte få vara med och smaka om den inte helt säkert tål det. Att missen får slicka i sig lite smör är däremot helt ofarligt och uppskattat, men tänk på vikten!