Varmt välkommen till Kultbergets – en oas för alla som älskar katter!

Den här sidan kom till för att sprida information om katten som husdjur. Särskild vikt har lagts på den Heliga Birman, eftersom det är en av de underbaraste kattraserna, med sitt söta utseende och vänliga personlighet. Den har en intressant men lite tragisk historia som är mycket spännande läsning.

Här finns också mer generella texter om varför det är lämpligt att skaffa katt istället för något annat vanligt husdjur som hund och kanin. Till exempel lever katter mycket längre och är förhållandevis friska om de sköts rätt, så man behöver inte oroa sig för att förlora sin kamrat i första taget. Något annat som särskiljer katter från övriga husdjur är den låga månadskostnaden och den ovanligt stora självständigheten.

Är man intresserad av historia kanske man vill läsa om just tamkattens historia. Bland annat ansågs katten vara en gud i det antika Egypten, och döda katter mumifierades tillsammans med sina ägare. På det viset skulle de få evigt liv tillsammans. Spännande, eller hur?

Det bjuds också på lite tips om hur man sköter sin katt. Hur ofta pälsen ska vårdas, om katten behöver badas och liknande frågor får sina svar. Självklart kan man också läsa om hur man bör utfodra sin katt, hur man kan få den att dricka mer vatten och hur ofta klorna bör klippas.

Som grädde på moset har Kultbergets sammanställt en liten guide över hur man kan bära sig åt om man vill skaffa katt trots kattallergi. Loppet är inte kört bara för att man inte tål katter – vissa raser är mer allergivänliga än andra och det finns lite tips och trix för att underlätta kattägandet ytterligare.

Trevlig läsning önskas alla besökare!